YARED HAGOS – den grundspelsskäggige fightern.

tis, Nov 2, 2010

Intervjuer, Nyheter

Fick en pratstund med Yared Hagos, efter måndagsträningen. En pratglad och mycket vänlig kille, som verkligen uppskattar Skellefteå och dess publik.
Foto: Robert Granström / Scanpix

Fick en pratstund med Yared Hagos, efter måndagsträningen. En pratglad och mycket vänlig kille, som verkligen uppskattar Skellefteå och dess publik.

Hagos började sin karriär i en för oss norrlänningar mindre känd klubb, IK Bele. Efter tv-pucken med Stockholm, började han i AIK, via juniorleden så småningom till elitserien. Efter AIK:s degradering till allsvenskan fortstte Yared med es-spel två säsonger i Timrå. Därefter två år med Iowa Stars i AHL, för att sedan återvända till Sverige och elitserien igen, denna gång med Mora. Efter det kom så två mindre lyckade år med HV 71, där det mesta såg ut att misstämma.

Hej Yared, och tack för att du ställer upp.

Tjenare. Visst, klart man ställer upp för supportrarna.

Berätta, hur och varför blev det Skellefteå?

Jag fick överaskande, som jag tyckte, ett förslag från Skellefteå och Lasse (Johansson). Jag visste ju vilken stenhård koll man har i klubben då det gäller research och kartläggning av spelare. Så jag kände mig faktiskt smickrad. Efter mina två mindre lyckade år i HV71, vände spelglädjen tillbaka efter kvalseriespel med Södertälje. Så det kändes som om formen var på väg tillbaka.

Vad var ditt intryck av Skellefteå innan du skrev på?

-Jag visste ju att man ofta letade spelare som söker efter tappad form och spelglädje. Och jag trivs alldeles utmärkt i klubben och staden så jag känner att jag utvecklats åt rätt håll.

Du har ju alltid varit en spelartyp som motståndarna ska tycka är jobbig att möta. Har ditt första år i klubben infriat dina förväntningar?

-Definitivt. Klart över förväntan. Inte minst på hemmamatcherna. Det går inte poängtera tillräckligt hur mycket publikstödet påverkar oss spelare. Jag försöker dessutom bli bättre på flera smådetaljer som hur och när täcka skott, tekningar etc. Det är ofta på smådetaljer man erövrar eller förlorar puck.

Nu har du ju fått nya ”lekkamrater” i Söderberg och Söderström, i och med Johans skada. Hur fungerar det?

-Ja, vi blev ju ett bra team, jag och Bellemare och ”Foppa”, men jag har spelat med de andra två tidigare ´, så det är inga problem. Fast det tar kanske några omgångar innan allt stämmer. Men imorron mot Timrå (läs idag) kommer min första kasse, ha ha.

Hur tycker du det fungerar med de nya tränarna?

-Det funkar hur bra som helst. Det har mycket bra ledaregenskaper och deras hockeykunnande är det då inget fel på.

Om du fick välja, vilka två spelare i elitserien skulle du helst centra mellan?

-Åhh, det var svårt. Jukka Voutilainen måste den ena bli. Sen då…….Jan Hlavac kanske. Ja, dom tar jag.

En lite okonventionell fråga då, när hockeykarriären är slut, ska du bli björnjägare då?

-Ha ha, nej knappast. Björnjägare blir jag nog aldrig.

Okej, vem vinner interna poängligan?

-Jocke Lindström.

Och vem tar hem utvisningsligan?

-Hmm…Martin Lundberg kanske.

Hur långt går Skellefteå denna säsong?

-Hela vägen. (utan att tveka)

Då får jag tacka på mina och North Powers vägnar.

Tack själv, det var bara roligt.

 /Rampa

 

,