When the Going Gets Tough, the Tough Get Going

tor, Mar 15, 2012

Nyheter

When the Going Gets Tough, the Tough Get Going

Ingen trodde på förhand att det skulle bli enkelt. Ändå blev gårdagskvällens förlust något av en överraskning för de flesta, både ”experter”, publik och kanske också spelare. Skellefteå AIK fortsatte mala på, men ett Modo med ännu lite mer fysik, lite mer sammanhållet lag och en heltaggad målvakt lyckades på något sätt stjäla en seger i kraftarenan.

Skellefteå AIK skulle avgjort matchen genom att göra fler mål. Framför allt i powerplay, som fortsätter att vara sylvasst, var lägena många och heta. Puckuslingen ville dock inte in, och när sedan Jocke E inte har en av sina bättre kvällar och släpper in Rit-Olas skott, då bröts på något sätt illussionen av AIK som laget som utan ansträngning kan besegra en kvartsfinalmotståndare.

Nu är det dags för tillnyktring. Efter kallduschen gäller fortsatt fokus, att inte göra något nytt men skruva upp ansträngningen ytterligare ett snäpp. Visa att det är vi och inga andra som är de som dikterar villkoren. Stå upp mot Modos på-gränsen-spel, fortsätta bryta in på mål och trycka ännu hårdare mot kassen. Ingen pardon, ta inga fångar, återställ ordningen – fredag kväll förväntar jag mig inget annat än en dominant prestation av de svartgula i rävlyan. Häng förresten med på resan ner till Ö-vik och sjung fram laget till matchboll, detaljer för resan finns till vänster och inne på forumet.

Modo har i någon måtto höjt sin prestation. Nu är det dags att visa att vi också förmår detta, och undvika ytterligare spänning i denna serie. Eller för att använda engelska,

When the situation becomes difficult, the strong will work harder to meet the challenge

eller

Those who act tough and proud will vacate a situation when it becomes difficult lest they be proven not as tough as they appear to be

eller varför inte

 

Nu kör vi.

/Schteffe

, , ,