Unikt samarbete mellan rivalerna!

ons, Apr 1, 2015

Artiklar, Intervjuer, Nyheter

Tifona inför Skellefteå AIK:s matcher har blivit både uppskattade och uppmärksammade i hela landet. Så uppmärksammade att vi nu kan presentera ett unikt samarbete. Från och med idag kommer nämligen North Power, Green Devils och Luleåfans att samarbeta i något vi valt att kalla Tifo i Norr.

Vi har blivit kontaktade av företrädare för både Green Devils och Luleåfans upprepade gånger under säsongen. De känner att de hamnat en bit efter i utvecklingen på tifosidan och behöver vår hjälp och kunskap för att inte stå och stampa på samma ställe, säger en talesman för Charter Division, North Powers tifogrupp.

Green Devils ordförande Alexander Lindgren fyller i:

Vi kände att vi har kört med pappersark och vita lakan i 15 år nu och kommer ingen vart. Vi kan dessutom konstatera att vi inte kommer att spela i samma serie som Skellefteå AIK på många år, så vi ser det inte riktigt som att de är konkurrenter.

Manne Ek från Luleåfans håller med:

Kan vi få ta del av någonting runt North Powers tifoskapelser så är vi beredda att gå långt. Visserligen har vi haft en läktarflagga på nästan 2000 kvm och här uppe tänker många att det bara är storleken som räknas, men vi får konstatera att finessen och uppfinningsrikedomen inte är vår starka sida. Vi hoppas till exempel få hjälp med att hitta ett annat teckensnitt än US Army-fonten som vi kört i fem år nu.

Ett av de tifon som gjort rivalerna intresserade av ett samarbete.

 

Större OH-flaggor kommer att sys i Umeå av en arbetsgrupp bestående av åtta personer. Flaggan kommer därefter att fraktas via Skellefteå för sanering, kvalitetskontroll och skissning, innan den skeppas vidare till Luleå där de enklaste partierna målas. Sedan skickas flaggan tillbaka till Skellefteå för ny sanering och kvalitetssäkring, innan den mer konstnärligt och intellektuellt krävande delen av tifot genomförs i North Powers tifolokal.

Då North Power och Charter Division har fullt fokus på nuvarande slutspel, medan Green Devils och Luleåfans har tagit sommarledigt, hänvisas alla frågor i ärendet till alexander@greendevils.nu eller info@luleafans.se.