Stölden i Ö-vik

lör, Mar 17, 2012

Matchrapporter, Nyheter

Jag har egentligen ingen lust att minnas tillbaka till gårdagskvällen, åkt hela vägen från stockholm som jag gjort för att se mitt kära AIK luras på segern. När domaren avgör matchen genom att inte döma utvisning på en av matchseriens klaraste situationer känns förlusten bara än surare. Skellefteå AIK förtjänade ett bättre öde denna kväll.

Domarinsatsen var svag även i övrigt denna kväll, liksom många andra kvällar. Duon Wolmer/Kuben tycktes ha träningsvärk i armarna, ty de var under matchens gång allt mindre benägna att höja dessa för att döma utvisningar, och fasthållningar och crosscheckings fick allt mer fortgå utan åtgärd. Tredje perioden med efterföljande förlängning var helt förlorade för domarna (så när som på dömd tripping av Lundberg och icke-dömd tripping gentemot Jimmie), då de tycktes slutat döma helt och bara hoppades att de regelvidrigheter som pågicks inte skulle rendera i ett mål åt endera hållet. Så blev det inte riktigt. AIK missgynnas av dennan slapphet – inte bara uppenbart genom målet utan också generellt när Modo lyckas sänka tempot och hålla AIK ute från kassen genom dessa oschyssta tag. Och det är ju dessutom ingen tvekan om vilket lag som är vassast av dessa två i special teams. Det enda man kan hoppas på är nya domare, alternativt domare som bestämmer sig att faktiskt försöka följa regelboken någotsånär.

Faktum kvarstår dock. Modo har kvitterat, har givetvis på grund av detta en bra känsla i laget, och har dessutom spelat allt bättre sedan match två. Det här var första matchen som AIK inte kan säga ”vi var det bättre laget”. Modo har grisat sig ikapp, och jag bannar alla de experter och fans som tagit ut segern i förskott och börjat planera för semifinaler. Det finns inget som heter semifinal. Det finns bara match på söndag, och en förlust imorgon skulle ge allt initiativ och all energi till Modo som då kan avgöra på hemmaplan. Liksom fjolåret är det dags för vår stolta svartgula förening att hämta ny kraft och vända på en matchserie som håller på att kunna rinna oss ur händerna. Vi på läktarna måste ge allt för att stödja vårt lag. Jag räknar med att DU ansluter till mig och alla övriga och ger järnet imorgon eftermiddag.

AIK visa hjärta – kom igen och krossa Modo!

/schteffe

, ,