Riktigt dåligt spel av AIK bäddade för LHC-seger

fre, Mar 18, 2011

Matchrapporter, Nyheter

Det visade sig att två raka bortavinster mot LHC var en övermäktig uppgift för AIK. Bortalaget såg ut att vara riktigt tagna av stundens allvar, och nu stundar en sjunde avgörande match på hemmaplan på söndag. AIKs problem låg både i vad som såg ut som bristande engagemang och i slarv. Många av spelarna såg rent av ointresserade ut av att spela ordentligt, och att man lyckas hålla 2-2 till 14 minuter in i tredje perioden är Hadelövs förtjänst.

Hadelöv ja. Han bevisar gång efter annan vilken otroligt bra målvakt han är. De första två målen är på inget sätt något som han kan lastas för, då det är returer som dimper ner till Zackrisson vid Hadelövs högra stolpe. Trean är diskutabel om han borde ha gjort något bättre på, men det är en lång sidledsförflyttning för honom samtidigt som Hlavac har bra med yta och är riktigt kall i läget, vilket naturligtvis gör läget riktigt svårt för honom. Hadelöv är definitivt bästa spelaren i AIK i kväll.

Laumann får matchstraff

Matchens mest omdiskuterade situation torde ändå vara den som händer mellan Linköpings norrman och AIKs fransos. Laumann Ylven gör som han brukar – tacklar allt som rör sig. I det aktuella bytet sätter han en eller två tacklingar innan Bellemare får sig en ordentlig smäll. Bellemare har dock precis fått en smäll mot knäet av Pihl och har inte hunnit återfå balansen. #41 har på grund av det huvudet nere i överkant av sargen, och Laumanns tackling tar illa, vilket ger Bellemare en hjärnskakning enligt de första uppgifterna. Laumann får sedan inte spela mer i matchen, utan det är 5+GM som gäller för honom. Utvisningen tycker jag känns mest som en konsekvensutvisning, men regelboken är tämligen klar i sin bedömning. Domarna anser att det är en boarding, och eftersom Bellemare tas ut på bår har de 5+GM eller MP att välja på.

Efter att ha kollat på situationen i efterhand så är Laumanns armar över Bellemares kropp, och det är närmast hans armbåge som rör fransosens huvud. Hade Bellemare ställt sig upp och spelat vidare så vete fan om det ens hade blivit utvisning. Dock ska väl tilläggas att undertecknad har haft fel förut, men det är smällar man får ta. Det är bara att hoppas på att Bellemare tillfrisknar fortast möjligt och får chansen att spela mer i slutspelet!

Linköping äger pucken

AIK måste ha känt sig riktigt nöjda med att gå till första pausvilan med 1-1 på tavlan. Då har man nämligen bara skjutit 3 skott på mål, varav ett är Crippes riktigt fina styrning på Larssons pass från blå. De andra två skotten är från samma personer, Crippe och Larsson. AIK putsar sedan till siffrorna till periodpaus nr 2, huvudsakligen genom ett PP sista 2 minuterna i andra perioden. Skottsiffrorna efter 37 minuter är 26-9, vilket talar sitt tydliga språk om hur spelet på isen sett ut. AIKs spel präglas av slarv och halvdana insatser, medan målen kommer till genom fina individuella prestationer av Larsson-Crippe resp. Lindström-Lehtonen.

Förutom Hadelövs stabila insats är min personliga bedömning att fjärdekedjan med Antos-Oscar-Crippe är piggast, medan Majesky gör ett riktigt stabilt jobb i defensiven med Burström bredvid sig.

Rundblad och Larsson har ett par fina aktioner, men slarvar också vid flertalet tillfällen.

PP är uselt, frånsett just vid de två målen.

Lehtonen gör en (1) bra sak i matchen – målet.

I princip alla kan avsevärt mycket bättre!

/Markman

, ,