NP startar insamling

lör, Sep 5, 2015

Artiklar, Nyheter

Det har gått några dagar och nästan ingen har missat bilderna på den döda treåriga pojken på en strand i Turkiet, flyktingarna på tågstationen i Ungern och lastbilen i Österrike, fyllda med människor på desperat flykt undan kriget.

Det är människor det här, precis som du och jag, precis som dina barn, arbetskamrater och idoler på isen. Människor så livrädda för situationen i hemlandet att det är ett bättre alternativ att sätta sig i den där gummibåten på väg över Medelhavet. För oss är det otänkbart, för de här människorna handlar det om att rädda livet på sig själv och sin familj.

Vi inom NP vill också göra något för att hjälpa dem. Därför har vi bestämt oss för att dra igång en insamling där alla pengar går till Radiohjälpen. De hjälper de här människorna på plats med vård, tak över huvudet, mat och skydd.

Därför går vi in med 5000 kr själva och hoppas att fler hakar på. Du kan swisha eller skicka en slant via bankgiro till oss, varenda krona går vidare till Radiohjälpen och det kontrolleras av vår revisor. De pengar som läggs i tifohinkarna under dagens match kommer också att gå direkt till Radiohjälpen.

Vi gör så här för att vi tror att det finns massor av goda krafter bland våra medlemmar och följare, och det vore häftigt att kunna säga ”så här mycket samlade NP:s folk in”. Vi tänker oss också att det kan leda till att fler supporterklubbar engagerar sig i frågan. Känner man ändå att man hellre ger pengarna direkt till Radiohjälpen är det förstås lika hjälpsamt!

Vi tar emot bidrag på bankgiro 5498-1279 och Swish: 12345 824 66. Skriv precis vad du vill som meddelande, bara det framgår att du vill hjälpa till!

Sprid gärna inlägget, vi vill förstås att så många som möjligt tar del av det!

 

För NP:s styrelse

Fredrik Rydén, ordförande