Mot nya korståg

fre, Nov 2, 2012

Artiklar

Med huvudstadens förträdare förnedrade och nollade, vänder nu AIK hem med siktet inställt på seger mot Jönköpings HV 71 hemma i Skellefteå Kraft Arena. Jönköping brukar i folkmun kallas för Smålands Jerusalem – den heliga staden, tack vare kyrkornas starka ställning i kommunen. Det är nu dags att visa vems hockeyreligion som ska råda på hemmaplan.  

Får Jocke fira ännu ett mål imorgon? (norran.se)

Om HV 71 behöver kanske inte mycket mer skrivas än att de leder elitserien med fyra poäng för närvarande, trots att de bara fick med sig en poäng mot nästjumbon Växjö, vilket säkert fick många fans att vända sig till klagomuren. Det vittnar om hur små marginaler det är mellan toppen och botten i denna serie. HV 71 har i mina ögon en mycket bra mix mellan ungt och gammalt, och en stabil kärntrupp av erfarna och ledande spelare som Davidsson, Ledin, och Petrasek. Därtill har de Wesslau som storspelat mellan stolparna under de femton matcher han spelat.

AIK kommer säkerligen att bjuda upp till offensiv dans mot HV 71. Sistaperioden mot Solna vittnar om den offensiva potential som finns i laget när det blir lite islossning i offensiv zon. Att få med sig 5-0 från sistaperioden gör att AIK kommer med gott självförtroende till hemmaplan. Mot HV 71 hoppas och tror jag att det kommer att bli två lag som vill framåt med tanke på spelartruppens karaktär.  I AIK har  Jocke Lindströms visat ypperligt god form sista tiden, han har gjort fyra poäng de sista två matcherna.  På förhand känns målvaktsmatchen högintressant– AIK har två formstarka målvakter av hög kaliber – vem av dem ska få chansen att matcha Wesslau i bortamålet?  Jag tror på 2-2 i en välspelad match. Nyckeln till att ta poäng ligger i att målvaktsspelet är på topp, och att inte låta HV 71 få mer speltid i powerplay än absolut nödvändigt.

 addebeck

redaktionen @ northpower.nu