Lite Silly Season med Anders Forsberg

mån, Jul 11, 2011

Intervjuer, Nyheter

Vad tittar ni på för spelare/spelartyper i dagsläget?

Lasse är ute och letar för fullt, och har krokar ute åt alla möjliga håll. Det är klart att hittar vi en riktig pärla så kan det nästan vara vad som helst, men vi tittar väl mest på en back och en center, och det gör ju ingenting om det är en som är lite mer erfaren.

Menar du då att backen eller centern ska vara lite mer erfaren, eller båda två?

Det beror ju på lite grann, egenligen kan vi ta en ung center också om vi hittar något bra. Vi tittade ju  runt i fjol men hittade ingen så då satte vi Warg som center istället, och det gick ju bra. Vi vill inte bli för egoistiska heller, utan vi försöker se det mer långsiktigt, att det ska bli bra år efter år.

Mattias Timander, är han en sån back som du syftar på som ”lite mer erfaren”?

Man kan tänka sig honom i den rollen, men jag tror inte det blir spel alls för honom. Han skulle passa jättebra hos oss, men jag tror att han slutar. Han har ju rutin och har varit med om en hel del, så det vore jättebra, lite samma som med Alavaara. I fjol tyckte vi själva att vi var lite för svaga i BP och vi ville vara lite stabilare. T.ex. när vi ledde med 1-0 ville vi gärna ha någon lite stabilare att sätta in. Vi tycker också att vi behövde lite mer tuffhet, och där kommer ju Lee Goren in.

När det gäller backen, vilken typ av spelare siktar ni på där?

Jag tror nog att vi kan landa med en stabil tvåvägsback eller något i den stilen.

André Benoit, är han ”en stabil tvåvägsback”?

Jag kan nog varken ”plussa” eller ”minusa”. Ottawa vill inte släppa honom, men jag har frågat dem om honom. De vill ha honom kvar och de har muskler att erbjuda mer, men han har ju inget kontrakt för tillfället. Samtidigt försöker agenterna trissa upp priset genom att prata med europalag och visa att spelarna är uppvaktade av andra, men NHL-klubbarna lockar med en chans till NHL-spel å andra sidan.

I ett sånt läge borde ju AIK som varumärke vara ganska bra att locka med, när man tittar på namn som Lehtonen, Lindström och Rundblad till exempel.

Ja, vi har verkligen ett grymt bra läge att locka med AIK som varumärke. Lasse har stor spridning på det han tittar på, men samtidigt får inte ta för mycket plats från våra egna heller.

Hur ser du på centersidan då, du pratar om att ni tittar på en center.

Jag hoppas på Mustonen att han ska ta ett par steg. Sen finns det ju några till, det finns material i Jimmie bland annat.

Jimmie har ju spelat center tidigare, men personligen känner jag att han får ut mer av sitt spel som ytter.

Det håller jag med om, och jag vill nog påstå att Jimmie var en av seriens bästa, särskilt mot slutet.

Sen förekommer det ju en del diskussioner om centersidan på NP-forumet. Idag är det väl egentligen Lundberg, Lindberg och Forssell som är centrar, och sedan finns det spelare som har centerkvalitéer i övrigt, t.ex. Jimmie och Möller.

Möller har spelat center en hel del och det finns definitivt kvalitéer, både där och lite andra ställen. Sen har jag ju funderat en del på att sätta ihop Goren, Lundberg och någon mer sån att skicka in i vissa lägen så att motspelarna nästan ångrar sig att de kliver ut på isen.

Vad säger du om Adam Larsson då?

Om han försvinner, så får Lasse så klart leta ännu hårdare. Men jag tycker att Lasse är jäkligt bra i de situationerna och dessutom är han kall och vågar tacka nej också.

Ja, det är klart att Adams vara eller icke vara är ett stort frågetecken. Vad tror du om Adams val då?

Jag tror att han vill vara kvar. Det är ju en hel del press på honom från NHL, så vi försöker vara rädd om honom och att han ska känna Skellefteå är hemma och att han inte behöver ha bråttom. Vi försöker att inte sätta mer press på honom härifrån, det får han alldeles tillräckligt mycket av från andra håll.

 

/Markman

redaktionen@northpower.nu

,