In i kaklet!

sön, Mar 4, 2012

Matchrapporter, Nyheter

Efter en övertygande viktoria mot segerrusiga norrlänningar väntar säsongens sista match i grundserien. Tack vare segern har Skellefteå AIK ett ypperligt läge att skaffa sig fina förutsättningar inför slutspelet.

Efter en övertygande viktoria mot segerrusiga norrlänningar väntar säsongens sista match i grundserien. Tack vare segern har Skellefteå AIK ett ypperligt läge att skaffa sig fina förutsättningar inför slutspelet.

Det var en mäktig totalhockeyuppvisning a la A-fop som laget visade upp under lördagseftermiddagen i Skellefteå Kraft Arena. Hockeymördarna från norr hade noll och intet att sätta upp emot det svartgula maskineriet när spelarna kuggade i perfekt i Forsbergs, Klockares och Robertssons välsmorda skapelse.

Nu styr kosan mot huvudstaden när allt ska avgöras. Gnaget tar emot i Hovet, och allt som behövs är oavgjort efter full tid – då har AIK den åtråvärda andraplatsen som ger möjlighet att välja Modo/Växjö/Gnaget i kvartsfinal, samt ger hemmaplansfördel i kvartsfinal och eventuell semifinal. Gnaget har inte mycket mer än den egna stoltheten (?) att spela för, även om placeringar 5-8 kan spela roll i en eventuell semifinal om man ställs mot något annat av de lägre rankade lagen. De lärde (Warder?) må debattera huruvida ett lag som spelar helt utan press, alternativt har inget att spela för, presterar bättre i slutändan. Det återstår att se ifall gnagarna ställer över några av de viktigare spelarna, det skulle kunna förbättra de våras odds ytterligare.

Hotet kommer från väst. Göteborgarna från Frölunda kan vid seger mot FBK (som inte har mer än gnaget att spela för) passera AIK tack vare bättre målskillnad. Om AIK kammar noll alltså.

Det finns därför ingen annan taktik än seger. Seger för att säkra andraplatsen, seger för att avsluta serien med flaggan i topp och en god känsla inför slutspelet. Och för att markera mot Solnaklubben, som mycket väl kan bli kvartsfinalmotståndaren.

Hur har mötena lagen emellan hittills varit? Förutom ett extremt västerbottniskt bottennapp den 8 oktober på Hovet, där gnagarna vann med 2-1, har det idel varit segrar för AIK (4-3, 0-2 och 2-1). Låt höstdebaclet vara ett undantag och fortsätt på den inslagna vägen från lördagen.

Räkna med ett mäktigt stöd från utflyttade och tillresta Skelleftianer. Stämningen på Hovet från det svartgula bortasektionerna har blivit allt bättre för varje match som gått, så stämningen lär kunna bli på topp på tisdag.

För matchen gäller följande avseende biljetter för alla härliga bortafans:

i globens biljettlucka märkt bortasupportrar från kl: 17.00 finns biljetter att köpa, inget förköp så först till kvarn gäller – 100 kr för stå och 220 kr för sittplats, endast kontant betalning. I kassan finns 350 biljetter. ( 150 stå och 200 sitt )
Sen finns givetvis även ticnet.se.

MOT HOVET – MOT SEGER!

/schteffe

, ,