Hemma bra, borta?

fre, Sep 14, 2012

Nyheter

Efter en utklassningsseger som grundlades redan i första perioden mot Modo är det nu dags att vända blicken norrut mot vår närmaste Elitserierival. Ett Luleå som, liksom vi, fick inleda sin säsong med en seger och tre poäng. Groko hade inga jättebekymmer med att lägga nykomlingen Rögle på rygg, och skottsiffrorna 18-36 talar sitt tydliga språk.

Luleå har gått som tåget på försäsongen, sånär som på en match mot ett juniorbetonat Skellefteå AIK där västerbottningarna visade vem som är herre på täppan. Utöver det har Luleå mött Asplöven, Modo och sju stycken European Trophy-lag. I samtliga ET-matcher har man stått som segrare efter full tid, likaså mot Asplöven. Mot Modo kom dock försäsongens andra poängtapp, då det krävdes straffar för att utse Luleå som vinnare av matchen.  Just det, samma Modo som AIK spelade ut i sin premiär.

Luleå verkar också ha gjort en viss omläggning i sitt spelsystem från i fjol, då man var högst mediokra i den offensiva produktionen (2,3 mål per match i snitt). Under försäsongen har man dock blixtrat till ordentligt med ett snitt över 4 mål per match, visserligen mot blandat motstånd, men ändå. Som ni kunnat läsa ovan har produktionen varit betydligt sämre mot Elitseriemotståndet, då det bara blivit två spelmål per match. Det återstår alltså att se hur pass väl det nya spelsystemet fungerar i skarpt läge.

I AIK är det inga konstigheter, och mycket talar för att det blir en liknande uppställning som mot Modo i premiären. Spelsystemet är väl inkört hos spelarna och formen är god! Med en ordentlig skara NP:are i ryggen åker AIK upp till Luleå för att ta med sig tre poäng tillbaka! Än finns det platser kvar på resan, så hör av er till 072-2278982 och anmäl er så snart som möjligt!

/Markman

redaktionen@northpower.nu

, ,