Förlösning!

tor, Nov 1, 2012

Matchrapporter, Nyheter

Sällan har de tillresta och utflyttade Skelleftianerna haft en så rolig tredjeperiod på Hovet. Och aldrig, vågar jag påstå, har de hörts mer eller dominerat mer över hemmapubliken och Black Power. Trycket var mäktigt när Skellefteå AIK visade upp propagandahockey i den period som laget haft svårt att prestera i under de matcher som avverkats.

Redan på uppvärmningen tyckte jag mig skymta en annan beslutsamhet och precision hos bortalaget. Och mycket riktigt var det ett annat lag än det som åkt ut på isen de två föregående matcherna. Passen satt på bladet, laget arbetade tillsammans, farten fanns där liksom önskan att behålla pucken inom laget, det som ska vara lagets kännetecken. Samtidigt böljade spelet rätt mycket fram och tillbaka, och Gnaget kom upp i både stunder av bra tryck i anfallszon och farliga spelvändningar. Efter två perioder kunde det stått lite vad som helst på resultattavlan, även om Skellefteå var det dominerande laget.

Men i tredje perioden släppte så allt, och puckarna började rasa in, först via Lindgrens felträff upp i förstakrysset, via Sevc mörsare från blå in i luckan på bortre, och resten är historia. Det var ren och skär glädje, toppad av den något överförfriskade Gnaget-gubbe som satt bakom undertecknad och skämtsamt skanderade ”Kom igen Gnaget” och ”väntar bara till semifinalen”, blott sekunderna innan 5-0.

Förlösningen i tredjeperioden var en produkt av bra prestationer över hela laget och många bör egentligen nämnas. Jag väljer att särskilt lyfta fram andrakedjan som, mycket efterlängtat, höjer sig och visar att det inte bara är förstaformationen som motståndarna behöver oroa sig för. Särskilt bör Möller nämnas, som av någon anledning verkar höja sig när han får lira nära hemtrakterna; han visade under kvällen upp allt det som man gärna vill se varje kväll från honom – blixtrande åkning, halsbrytande framstötningar och genombrytningar och bländande klubbteknik. Och en hästspark till slagskott.

Åter visar laget upp vilken hög högstanivå som kan tas fram, vilket är välkommet inför toppmötet på lördag, hemma mot Hv71. Det lär bli en riktig toppmatch i ett förhoppningsvis mer eller mindre fullsatt Skellefteå Kraft Arena, där särskild uppmärksamhet kommer riktas till gamla AIK-hjältar. Närvaro rekommenderas!

/schteffe

, , ,