Det var väl ingen höjdare det här…

tis, Nov 30, 2010

Matchrapporter, Nyheter

Rubriken är ett citat från C. Söderström direkt efter matchen, och det är väl bara att instämma i analysen. Personligen tycker jag synd om alla som besökte arenan idag, en nuförtiden inte föraktfull siffra på 4781 personer, som hoppades på fortsatt vinnande spel från hemmalaget. Istället blev det en sk. skitmatch, med struligt spel och dålig effektivitet från båda lagen, men främst från AIK.
Foto: plissken.se

Rubriken är ett citat från C. Söderström direkt efter matchen, och det är väl bara att instämma i analysen. Personligen tycker jag synd om alla som besökte arenan idag, en nuförtiden inte föraktfull siffra på 4781 personer, som hoppades på fortsatt vinnande spel från hemmalaget. Istället blev det en sk. skitmatch, med struligt spel och dålig effektivitet från båda lagen, men främst från AIK.

Modo inledde bäst, som om AIK:arna var vilseledda av tanken att ”nu är vi på hemmaplan, nu studsar vi tillbaka per automatik”. Så blev det knappast, och det krävdes ett avbrott för lagande av trasigt plexiglas för att hemmalaget skulle kunna samla tankarna lite och börja ta tag i taktpinnen igen. Två Modomål som knappast går till historien blev till slut för mycket för ett AIK som successivt tog över matchen men som inte spelade bra, inte skapade så många riktigt heta lägen, och väl de kom till hade betänklig darr på klubban. Det första av Danielsson som rakade in både retur och Hadelöv rätt in i målet. Kan diskuteras. Mål två av Madsen som elegant neutraliserade sin back genom att snubbla över honom. Två mål i öppen kasse i slutet får vi helt enkelt försöka glömma, liksom matchen i sin helhet egentligen.

Jag tänkte gnälla på Chrippe och hans oförmåga att sätta dit puckarna. Det märks att han är obekväm i situationerna, ofta när han kommer 1 mot 1 eller fri från en kant tar han ett slagskott rätt i mål. Ingen finess, inget sikte, bara tjong buljong iväg rätt på benskydden. Liksom i hans 2 mot 1 med Jimmie där han, efter att ha fått vickningen av Jimmie väljer att inte avsluta utan försöka passa tillbaka igen (visst, det hade blivit snyggt om det gått in, men jag ser det främst som ett tecken på Söderströms mål-spöken).

Chrippe har dock andra kvaliteter. Laget drar på sig 6 utvisningar men håller tätt med spelare i utvisningsbåset. Duon Söderström-Ericsson kan vara ett av elitseriens bästa boxplaypar, eller vad tror ni? Inte för att Forssell-Bellemare är så värst mycket sämre.

Nej, det finns andra spelare man kan gräma sig mer över när man bevittnar matchen. Anders Söderberg, den forna målsprutan, har på 26 matcher gjort…3 mål. Och det är inte så konstigt, jag tycker inte karln uträttar något bra i spel med puck. Han drar några av sina patenterade blixtrande dragningar och gör bort en eller två motståndare. När man så tänker att ”yes, nu drar han nån båge och lägger ett pass till en framstormande back som drar på en riktig mörsare i klykan”, då väljer den gode Antos riktning slottet där 2-3 försvarare står beredda att ta emot med varma servetter. Och för att inte tala om när det ska bökas ute i sargen. Direkt det blir kroppskontakt lyfts Antos undan utan problem. Inte bra.

Lehtonen var lite mer på gång idag, men hittar inte maskorna. Börjar gå troll i det här? Och han är inte jättesmidig alltid, har ungefär samma vändradie som en pimpad Volvo 245 GLT.

David Rundblad. Kan han göra en dålig match? Verkar inte så. Fem stjärnor ikväll.

Nej, jag vet inte, ska jag skriva något mer. Jo förresten. Powerplay, det en gång ack så förvånande effektiva, är tillbaka i status uddlöst. Med en pp-effektivitet av samma snitt som för några matcher sedan hade vi vunnit ikväll. Jag tycker egentligen inte att det är något större fel på förstalinans spel i PP, det finns kvalitet hos alla, passningsvägar söks så bra som det går, skotten tas med Wargen framför kassen som vanligt. Modo gör det dock svårt för oss genom att ha en ganska stor box. Smart, eftersom vi alltid spelar med fyra man mot zonens ytterkanter och bara Warg i mitten. För tusan, när boxen är stor, prova spela ett paraply med tre spelare, Warg framför mål och en spelare i slottet. Då måste boxen krympa för att hantera slottet-personen. Bifogar inspiration från Sharks-Blue Jackets som jag kikade på för dryga månaden sedan (Huselius som sätter kassen).

Spelarbetygen för kvällen

(1-underkänt, 2-godkänt, 3-bra, 4-mycket bra, 5-mästerligt)

Hadelöv 3

Rundblad 5
Burström 2
Majesky 2
Erixon 2
Koistinen 1
Larsson 2

Lindström 2
Warg 2
Lehtonen 2
Ericsson 2
Forssell 2
Söderström 3
Söderberg 1
Hagos 2
Bellemare 3
Karlsson 1
Lundberg 1
Lindberg 2

/schteffe