Det går bra nu!

tor, Dec 29, 2011

Artiklar, Nyheter

Serieledning, landets mest attraktiva hockey, 13-2 i de två senaste hemmamatcherna, hemvändardagar med fullsatt arena, tre grymt starka och producerande kedjor – och en viss Jocke Lindström tillbaka i svartgult. Det är rätt skönt att hålla på AIK just nu.

 

Efter svackan i november/december, något som verkar helt oundvikligt för den här klubben, har formen pekat precis spikrakt uppåt. Arbetsinsatser som den mot Modo borta (4-3 med AIK:s siffror först) har varvats med renodlad hockeyporr i mötena med Djurgården (8-1) och HV71 (5-1) hemma.
I morgon kommer Modo på besök och det är ett av två lag som AIK har maximal utdelning mot i år (Djurgården är det andra). Tre matcher, varav två borta, har resulterat i nio poäng och Öviksgänget har haft stora problem med farten i AIK:s spel.

Modo ligger i skrivande stund på kvalserieplats och har bara hopplösa Timrå bakom sig. Åtminstone undertecknad hade väntat betydligt mer av Modo – de har värvat dyrt och prestigefullt – men det visar väl återigen vikten av att kunna värva med hjärnan och inte bara plånboken. Vi har sett det i Linköping, Frölunda, HV71 och förstås i den årliga kapitalförstörelsen Malmö IF, men ändå ploppar nya exempel upp varje år.

Nåväl, Modomatchen var det. Det skulle gå att skriva kilometer med analyser och detaljer, men de senaste veckorna har det blivit tydligt vad det handlar om för AIK:s del: inställningen!
När laget åker skridskor, tar ansvar och går för fullt så ser det ut precis som mot Djurgården och HV71. Det är inte motståndarna som är dåliga, det är precis så här bra AIK är i år.

Jocke Lindström som vi är vana att se honom!

Igår var det fullsatt i Skellefteå Kraft Arena och publiken stod för ett fantastiskt stöd som garanterat hjälpte till att hålla farten uppe på isen. Ni som inte var där – ni missade något. Gör inte om den blundern, skaffa biljett till morgondagens match direkt. De som var där igår lär inte vilja se Modomatchen från soffan. Eller som det stod att läsa på HV71:s forum igår:

 

”SAIK var äckligt bra… vad gör dom då? dom värvar hem fjolårets poängkung… vad blev dom då? Helt sinnesjukt bra.”

Avslutningsvis några ord till er som tror att artisterna försvann från AIK efter fjolåret. Ta en titt på Jimmie Ericsson anno 2011/2012, hans dragningar är magiskt vassa den här säsongen. Spana in Pierre-Edouard Bellemare, världens bästa fransman som bara kör och kör hur ont han än har. Njut av Jocke Lindströms puckbehandling och spelsinne, av landslagskeepern Jocke Erikssons bländande räddningar, Bud Holloways blytunga slagskott och Niclas Burströms uppoffrande försvarsspel.
Behöver jag fortsätta? Nä, jag tänkte väl det. Nu kör vi!

/Trollet
redaktionen@northpower.nu

Diskutera gärna matchen här