Borta bäst mot hemma bäst..

tor, Nov 17, 2011

Artiklar, Nyheter

Skadeläge:
Frölunda:

Hårda pix i Götlaborg! Flera av de spelarna som anses vara härförare i laget saknas, och det är i huvudet problemen sitter. Tömmernäs och Lundqvist har käkbrott medan Kahnberg och Sundström har hjärnskakningar. Av dessa kan Tömmernäs och Sundström eventuellt finnas tillgängliga till match på fredag.

AIK:

Niclas Burstöm har enligt uppgift en mjukdelsskada och missade senaste matchen mot Brynäs. Kommer Super-Nisse tillbaka mot fiskrensarna?

 

Hett:
Frölunda:

Göteborgarnas målvaktspar har efter sin fantastiska inledning av säsongen tappat lite grann i kvalitet, men icke desto mindre leder de målvaktsligan för lag i storartad stil. Med en sammanlagd räddningsprocent på 94.04 och ett GAA på 1,57 (att jämföra med tvåan Luleå som har 92,8 % och 1,8 GAA) är det enbart imponerande. (Givetvis är detta den korrekta statistiken, till skillnad från hockeyligans!)

AIK:

Årets tilltänkta Top Guns Möller och Holloway har börjat rulla igång igen. Holloways bössa på backplats har verkligen börjat betala av hans lön, och det är ingen slump att han har gjort 4 mål på de fyra senaste matcherna samt att han är vår bästa PP-målskytt. Det finns dock mycket kvar att jobba på än, och det är lite väl långt mellan gångerna, men icket desto mindre kan man se att tendenserna finns där.

 

Kallt:

Frölunda:

Lagformen är inte den bästa för tillfället. Även om det är separerat av ett uppehåll så kommer Frölunda från två förluster, där man dessutom bara lyckats göra 1 mål i vardera matchen. Spelmässigt har det inte direkt varit världsmästarklass på de båda matcherna heller.

AIK:

SLARV! Mot Brynäs var det stundtals rent av pinsamt att se hur dåligt AIK spelade med puck. Både 1-0 och 2-1 tillkom genom slarv av Pikkarainen resp. Pikkarainen, Alavaara och Karlsson.

 

Matchsnack:

Så har du turen kommit till Frölunda och Scandinavium – Sveriges bästa AIK kommer på besök till fiskrensets okrönta huvudstad! Förutom vårt älskade tillresta lag så kommer det även att ställas upp en respektabel klack, där det i blir dryga hundradet som kommer att skrika struparna hesa från bortastå. Vill du också se matchen i sällskap av andra trevliga AIK-fans? Ta en titt här om du är i Göteborgstrakten, och här om du befinner dig i närheten av Skellefteå!

 

Matchen i sig då? Jodå, visst finns det alla möjligheter att det ska kunna bli en härlig drabbning att följa! Visserligen säger statistiken att det sannolikt inte blir någon målexplosion i matchen, då AIK ännu inte släppt in mer än två mål i någon bortamatch, förutom i första matchen mot Färjestad där trean kom genom straffavgörande. AIK leder dessutom bortatabellen med 20 p på 10 matcher. Frölunda är å sin sida Elitseriens bästa lag på att stänga till bakåt i sin hemmaborg och har endast släppt till 14 mål på 11 matcher. Följdaktligen leder man också hemmatabellen med 5 poängs marginal.

 

Att Frölunda är det lag i serien som släppt in minst antal mål i serien visar med all tydlighet att man har ett starkt försvar i grunden. Ett starkt försvar med två stabila målvakter, vilket innebär att det kommer att bli besvärligt för AIK att komma in på mål. Med Frölundas storväxta backar kommer särskilt våra mindre och snabbare forwards att kunna leka rommen av dem, särskilt om man tar chansen till snabba spelvändningar och hög forechecking, för några skridskovirtuoser á la Fredrik Lindgren finns det inte i laget. Se bara på hur det gick när lagen möttes i SKA i början av oktober – vinst med 3-2 genom tre mål i box play där samtliga AIK-mål kommit efter högt presspel där man stressat FHC-backarna till slarv.

 

Däremot kan det fort bli besvärligt om Göteborgarna får ställa upp sig i organiserat försvar, särskilt om AIKs pucktempo sjunker. Med en sån oerhört storväxt målvakt som det danska wienerbrödet Andersen funkar det inte att bara gå rakt fram alla gånger, men lägg till lite sidledsförflyttningar för honom och lyft puckarna över benskyddshöjd så blir han fort betydligt mänskligare.

 

Diskutera matchen här

 

/Markman

redaktionen@northpower.nu

, ,