ÄNTLIGEN!

fre, Sep 16, 2011

Artiklar, Nyheter

I årets hemmapremiär står Timrå för motståndet, ett lag som tippas i botten av alla och som inledde starkt med en 5-1 torsk mot Solna IF. AIK hade å sin sida Färjestad på gaffeln men fick bara med sig en pinne hem från Värmland. Spelmässigt var dock matchen i mångt och mycket ett styrkebesked, laget går ut och visar att inte ens svenska mästarna kan känna sig säkra på sin hemmaplan. Spelidén med hård forechecking och aggressivt försvarsspel var i det stora hela framgångsrikt och man tillät inte Färjestad få någon större ro i anfallen. Med undantag för en del slarv var backspelet stabilt och oron för en svag backsida känns en smula överdriven.

Framåt kan man inte låta bli att imponeras, Ericsson-Lindberg-Söderström saknades, en riktigt bra uppställning som skulle kunna vara en 2:a lina. Det märktes egentligen inte att de saknades, istället visade lagets stjärnor varför de är just stjärnor, Holloway har uppenbarligen lurat hela Sverige med sitt ”jag-är-helt-vilsen-på-stor-rink-spel” under försäsongen.

Lördagens match bör, kan och ska bli en lek för de svartgula, Timrå ska inte ha något att sätta emot det svarta Hotet i Skellefteå Kraft Arena. 5-2 blir slutresultatet. Det som önskas i övrigt är att Powerplay börjar komma igång, det är bra om de börjar göra mål där också även om det kan ta ett par matcher. ifjol låg laget på 8 % i PP fram till omgång 9 innan Fredrik Warg parkerade framför Norrena i LHC kassen, resten är historia. Laget måste även minimera de individuella misstagen, som var mest slarv, för att inte ge Timrå några gratismål.

Troligtvis startar laget med Jocke Eriksson i mål, Osäkert om Lindberg (skada), Söderström och Ericsson kommer till spel.

 

/Zimme.